דל הודי

אתמול נפגשתי עם רונית וריקי חברותי מארה"ב לערב בנות שכבר מזמן הגיע זמנו. רונית נזכרה איך ריקי הרגישה ש"גילתה את אמריקה" כשהבינה שעדיף וזול לה להזמין עוזרת שתארגן את הבית ותעשה כביסה, מאשר לשלוח את הכביסה לניקוי.  זה לא רק חסך לה כסף ופינה לה זמן שתכלס הוא המשאב היקר ביותר שלנו – כבונוס היה לה פתאום בית נקי ומסודר באמת. כשהאסימון הזה נפל סוף-סוף גם אצלי, הזמנתי עוזרת והחלפתי את מטלת הכביסה בבישול – עם הכביסה ממילא אורן מתמודד, לפחות נרוויח בית נקי, מטבח נקי וסיר ריחני וטעים לארוחת צהריים פעם בשבוע. אז איפה קבור הכלב אתם שואלים? האם  גם אני גיליתי את אמריקה? אז שזהו – כשהעוזרת שלך ממוצא הודי ואת חולה בקוליטיס, זה לא ממש עובד טוב יחד. לבקש מהודית לא לבשל חריף זה כמו להגיד פולניה לא הוסיף סוכר – יעיל באותה מידה. לפחות הבית נקי, אורן והבנות נהנים מטעמי הודו והמזרח,  ולי… לי רק נשאר לשתף אתכן במתכון פשוט, טעים ובריא של דל (בלי חריף) שאני עושה. זה המתכון הבסיסי – אתם מוזמנים להוסיף חריף (פלפל ירוק או צ'ילי טרי), יותר עגבניות, אפונה או מה שבא לכם ותגלו גם אתם את אמריקה.

 

מצרכים:

בצל גדול קצוץ

שום כתוש – 3 שיניים (אפשר עוד עם אוהבים)

ג'ינג'ר – כ3 ס"מ מגורד טרי

עדשים כתומות – 2 כוסות

שמן זית כף / שמן קוקוס לטיגון הקל.

עגבנייה קצוצה

תבלינים  – כף כורכום (עדיף לגרד כורכום טרי בעונה)

זרעי כוסברה – חצי כף

אבקת קרי – חצי כף

זרעי חרדל – חצי כף

מלח / פלפל לפי הטעם

כוסברה / פטרוזיליה למעלה לקישוט (מי שאוהב יכול גם להכניס לתבשיל).

 

איך מכינים : מזהיבים קלות את הבצל השום והג'ינג'ר עם שמן הקוקוס ואז מוסיפים את התבלינים לדקה או שתיים. מוסיפים את העדשים, העגבנייה, והכוסברה עם 4 כוסות מים בערך ומכסים עד שהתבשיל רך משהו כמו 20 דקות. במקביל מכינים אורז לבן נקי וסלט קטן בצד (רצוי עם עלים ירוקים ומלפפונים) והינה לכם ארוחה מזינה ובריאה.