חופשה טרופית -פלאשבק או חלום?

מכירים את הפלאשבקים מאיזו חופשה טרופית חלומית (בין אם הייתם באחת ובין אם אתם עדיין חולמים על אחת). ובכן אצלי הפלאשבקים/חלומות הללו איכשהו תמיד מערבים מנגו – אחד הפירות האהובים עלי במיוחד. כך יוצא שכל פעם עם תחילת עונת המנגו המיוחלת והלא ארוכה מספיק לצערי (עכשיו בשיאה), אני ממהרת להכין את הסלט הפשוט והטעים הזה. העדשים הן מקור מצוין לחלבון מן הצומח ושלא כמו קטניות אחרות, זמן הבישול שלהן קצר כ15-20דקות (תלוי בסוג העדשים). אם הישרתם אותן קודם, זמן הבישול יתקצר לכדי 10 דקות בלבד.

רכיבים:

כוס וחצי עדשים שחורות או ירוקות – מבושלות ומצוננות

שני מלפפונים קצוצים לקוביות

מנגו "חזק" (לא בשל מדי) חתוך לקוביות בינוניות

½ – 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק. (לאוהבי הכוסברה/שמיר הוסיפו או החליפו לפי טעמכם).

½ בצל סגול קצוץ דק

לטיבול: שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. הטריק הוא בחמיצות כל בחירה תיקח את הסלט הזה למקום טיפה שונה – ניתן לגוון בין (לימון, לחומץ יין לבן, ליים או מיץ מתפוז).

אופציה:
אחרי שמרכיבים את הסלט ומערבבים היטב אני אוהבת לזלף כמה טיפות "House Rayu" – שמן סומסום חריף יפני (ניתן למצוא בחנויות המזרח הרחוק). זה נותן עומק נוסף לטעמים ואפטר טייסט של חריפות עדינה.