ממרח שום סקורדיה (מאכל יווני)

ממרח שום סקורדיה (מאכל יווני)
הבעיה העיקרית שזה הכי טעים עם לחם כמו ביוון, למי שרוצה להפוך את זה לקצת פחות מושחת יש היום הצע של לחמים מעולים שהם מקטניות או קרקרים ממש קל להכין בבית
המתכון הוא מהספר של גרקו – מטבח יווני
200 גרם שקדים פרוסים
4 שיני שום כתושות
1 תפוח אדמה גדול מבושל
לחם 2 פרוסות
2 כפות חוץ יין לבן
1 כף מלח (אפשר פחות)
400 מ"ל שמן זית להזליף לאט
הכל בבלנדר * אפשר לשחק קצת עם המינונים* העיקר שהיה טעים
לקישוט – שמן זית ושקדים פרוסים
ממש לא מתאים לכולם – צריך בטן חזקה רק למי שאין כיבים ואין רגישות לגלוטן או לשום.