סלט קינואה קראנץ'

סלט קינואה קר הוא תמיד חגיגה. מאוד פשוט להכין אותו ותמיד אפשר לגוון אותו כמו שבא לכם. את גרסת הקינואה קראנץ' הזה אני אוהבת במיוחד בגלל הרעננות שלו ובעיקר בגלל הקראנצ'יות שמרכיביו מעניקים לו. הוא טעים מאוד לאכילה גם כמה שעות ואפילו יום לאחר ההכנה. הקינואה סופגת את הטעמים והמרכיבים נותרים קראנצ'יים. הקינואה העשירה בחלבון, סיבים וחומצות אמינו, בשילוב עם הרכיבים הקרנצ'יים המאריכים את משך הלעיסה, מעניקים תחושת שובע והרבה נחמה, על אף שמדובר בסלט קר. מאחר והקינואה כידוע אינה מכילה גלוטן היא מצוינת גם לכל אנשי ונשות ה"ללא".

הכנה:

שוטפים את הקינואה היטב (לפני ההכנה). במקרה זה כדי לחגוג את הצבעוניות של הסלט, השתמשתי בתערובת המכילה קינואה אדומה, לבנה ושחורה.  את הקינואה מבשלים בסיר עם הרבה מים ( כמו פסטה) ומסננים היטב אחרי שהיא מתחילה להיפתח אך עדיין נשארת קצת "אלדנטה".

נותנים לקינואה להצטנן ובינתיים חותכים:

2 גזרים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי אמריקאי (ללא עלים) חתוכים לקוביות

6-8 צנוניות חתוכות לשמיניות/לקוביות תלוי בגודל הצנונית

1 בצל סגול בינוני לקוביות קטנות.

1/2 פלפל ירוק חריף לקוביות קטנות (כל אחד לפי חיבתו לחריף)

½ – 1 צרור עלי רוקט קצוצים עם הגבעולים

1 אפרסק לבן ("חזק" לא "מושי") חתוך לקוביות

לאחר שהקינואה הצטננה, מערבבים את המרכיבים, מטבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל לפי הטעם ו… בתיאבון.