עלי גפן לעצלנים

אנחנו מאוד אוהבים עלי גפן אבל צריך סבלנות בהכנה וזה נגמר כל – כך מהר. אבל כשהעונה כמו עכשיו בשיאה ויש עלים טריים שוק שווה להיות יצירתיים ולנסות לעשות גרסאות שלוקחות מעט זמן.
אז למי שרוצה אני מעלה גם סרטון איך לעשות עלה אחד אחד (אין ספק שהאוכלים יעריכו את המאמץ).

עלי גפן טריים – שוטפים ומכניסים לכמה דקות לסיר עם מים חמים
4 כוסות אורז לבן / אורז חום מבושל
ירוקים :נענע, כוסברה, פטרוזיליה ,קצת סלרי – מה שאוהבים בעיקרון
עגבנייה קצוצה

אופן ההכנה

בקערה – מערבבים את האורז עם הירוקים, עגבנייה מלח פלפל ושמן זית מעט.

עלי גפן בצורה מסורתית – ראו את הסרטון חשוב להדק כך שלא יצא האורז מהצדדים.
מסדרים את יחידות עלי הגפן בצורה צמודה בסיר שבתחתית יש עגבנייה ובצל. מוסיפים מים ולימון טרי סחוט עד כמעט כיסוי. על אש קטנה כשעה פלוס. אפשר לאכול קר או חם.

בדרך הקלה כעוגה אישית  – משתמשים בקערית שיכולה להיכנס לתנור מרפדים בפרוסות עגבניה, ואז מסביב מניחים את העלי הגפן כך שהשוליים יהיו בחוץ ואז ממלאים ומהדקים את האורז. אני הכנסתי גם עגבנייה בפנים אבל ממש לא חובה. ואז בסוף מקפלים את השוליים. ממלאים עד כמעט כיסוי מכסים עם נייר אפיה כל אחד ואחד ומכניסים לתנור לשעה.
בסוף הופכים על צלחת עבור כל אחד ויוצא מקסים.