פסטלים בתנור מדפי אורז

פסטלים בתנור מדפי אורז

12 דפי אורז מרובעים (תלוי בכמות המילוי שמכניסים)

למילוי :

תפוח אדמה (8 יחידות) מבושלים ומעוכים לפירה.

בצלמטוגן

תיש שיני שום כתושות מטוגנות

תבלינים – כפית זרעי חרדל, כפית זרעי כוסברה, 2 כפיות כורכום

מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל ומתקנים טיבול לפי הטעם.

 

רוטב :

אני הכי אוהבת רסק של עגבניה טריה עם בזיליקום שמן זית מלח ומעט סוכר. (כמו רסק של גחנון).

אופציה נוספת – 2 כוסות דלעת מבושלת (מסוננת מהנוזלים), כף טחינה, לימון סחוט בליווי מיט זעתר ומעט מלח ופלפל.

 

ההכנה:

מרטיבים את דפי האורז מעט עם מים,  ואז עם סכין חותכים באמצע על גבי מגבת מטבח.

מתחילים לקפל מהקצה הימני כמו פסטלים משולשים.

מכינים מראש תבנית עם נייר אפיה משומן קלות ומניחים את המשולשים.

מחממים בתנור בטמפרטורה של 180 במשך כ 15-20 דקות עד שמשחים קלות ונעשה קריספי למחצה. .

מגישים עם הרוטב הקר ותוך מספר דקות הפסטלים נעלמים.