קייר

קייר

אני מאוד אוהבת אוכל הודי, בקורס ויפאסנה שעשיתי ס.נ. גואנקה היה מספר על דייסה טעימה בשם קייר. לאחר בדיקה באינטרנט והיוועצות בעוזרת במכרה שלנו מהודו אני חושבת שהגעתי למתכון המושלם לדייסה הפשוטה, המנחמת והטעימה הזאת. הקייר טוב לי במיוחד בתקופות שהבטן צריכה משהו מרגיע, עדין ומנחם.

מתכון לקיר ((Kheer:
מצרכים:
שתי כוסות חלב (אני משתמשת בכוס חלב שיבולת שועל וכוס חלב שקדים)
חצי כוס אורז בסמטי לבן
5 גרגרי הל מפוצחים
5 שערות זעפרן (אופציונלי, נותן טעם וצבע מהממים)
סוכר לפי הטעם (מי שמשתמש בחלב שקדים אין צורך) אפשר להחליף את הסוכר בסילאן או דבש.
כף צימוקים שחורים
כף פיסטוק חלבי קלוף ו/או שקדים קלופים לא קלויים

הוראות הכנה:
מביאים את החלב עם ההל והזעפרן לרתיחה. אחרי רתיחה מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את האורז. מבשלים תוך בחישה על אש נמוכה ללא כיסוי עד שהאורז רך ומקבל מראה דייסתי (צריכים להישאר נוזלים, אם חסר – להוסיף חלב שהאורז לא  יהיה יבש). מוסיפים את הסוכר, צימוקים ושקדים/פיסטוקים לפי הטעם. ניתן להגיש חם, פושר או קר.

לגיוון אפשר לפזר מעל קצת קינמון או קוקוס לפי הטעם