מערכת עיכול

עייפות הנובעת ממערכת העיכול

איך נוכל לצפות מהגוף שתהיה לו אנרגיה כאשר נפגעת ההזנה שלו? זה בדיוק כמו לצפות מרכב לנסוע בלי דלק. מתי עלולים להיווצר חוסרים תזונתיים? כאשר קיימות בעיות של ספיגה  או אי צריכה של מינרלים, וויטמינים, תרופות שמרוקנות את המאגרים, תזונה לא נכונה, עישון, כאבי בטן, מחלות, חיידק הפילורי, צרבות, טחורים (דימומים), עצירות, שלשולים ועוד. על כן, מערכת העיכול והזנת הגוף חשובים מאוד לבריאות הכללית שלנו. 

יצירת פלורה מאוזנת ואיכותית במעי היא קריטית לא רק לגבי עייפות, אלא היא משפיעה על כל הגוף ועל המצב הנפשי. הידעת שפלורת המעי (המכונה גם "המוח השלישי") מורכבת מחיידקים שמהווים קרוב ל 2 ק"ג בגוף?! מגוון החיידקים רחב ושונה בין האנשים אפילו מאותה משפחה.

איזה דיאטה נכונה לך?

כדי להחזיר את האנרגיה נצטרך לאכול אוכל בריא ומותאם למצב הגופני בו אתה נמצא.ת. מהניסיון שלי ושל המטופלים שלי בקליניקה, "דיאטות אופנתיות" כמו : ללא פחמימות, ים תיכונית, DASH, CDED, אנטי דלקתית, או "טרנדים תזונתיים"  כמו: טבעונות, פליאו, קטוגנית, ללא גלוטן, ("ללא טעם, ללא חיים") והבטחות גדולות לפטנטים וקיצורי דרך בדרך כלל עלולים ליצור הפרעות אכילה, הימנעות שלא לצורך וקושי להכניס את זה כדיאטה ארוכת טווח לחיים.  

המטרה שלי היא להתאים את התזונה הנכונה לך כך שתהיה טעימה, קלה ליישום וכזו שאפשר יהיה להמשיך להתמיד בה לאורך שנים.   

כתמיכה לתהליך רצוי לשלב צמחי מרפא בעיקר כשיש כבר סימפטומים או נפגעת איכות החיים, או כשיש כבר מחלה מאובחנת ורוצים לרדת מהטיפול התרופתי או להימנע ממנו. צמחי מרפא יכולים לעזור ולתמוך גם במערכת העצבית (לשפר מצב רוח) וגם בסימפטומים למשל (להוריד גזים/ דלקתיות/ כאב/ הזנה).

אופן נטילת צמחי מרפא מגוון ויכול שיינתן, בהתאם למצב ולהעדפות המטופל/ת, בקפסולות, בטינקטורות ו/או במרתחים (הכוונה כחליטה). האסטרטגיה הטיפולית תהיה על פי הצורך ובהתאמה אישית ספציפית עבורך. מומלץ לא לקחת תוספים או צמחים ללא לווי מקצועי ותמיכה שוטפת.

במאמרים הבאים נסקור את המחלות הבאות: עצירות, קוליטיס, קרוהן, מעי רגיז, חיידק ההילקובקטר הפילורי. לגבי כל מחלה נסקור רקע, את הטיפול הקונבנציונאלי, הגורמים והתסמינים של המחלה ביחס לעייפות ובאופן כללי, והאם אפשר אחרת? נסביר את מטרת הטיפול הטבעי, נתייחס לתזונה המותאמת למטופל, לצמחי המרפא, לחשיבות התנועה בחיים, הפחתת סטרס ואף נתייחס להרגלי החיים. 

מה הגורמים לעצירות ומה ניתן לעשות

עצירות הינה מצב שכיח וכמעט כל אחד חווה את התחושה של קושי בהוצאת הצואה. כאשר העצירות הינה אקוטית או כרונית (מעל ל- 3 ימים), דורשת מאמץ, מלווה בכאבים ואי נוחות ולעיתים גם נפיחות של הבטן, יש צורך לבדוק מהו הגורם לעצירות? למשל חוסר תנועתיות, תקיעות, או חוסר בנוזלים.

מה הגורמים האפשריים? גיל, תורשה, שימוש בחומרים משלשלים באופן קבוע, תופעות לוואי של תרופות, מצב נפשי, תזונה לא נכונה ללא סיבים, מחלות רקע (בעיות בבלוטת התריס, מחלות מעי, מעי רגיז, סכרת, ועוד), חוסר בפעילות גופנית, התאפקות, הימנעות מלהיכנס לשירותים ציבורים ועוד.

מהו טיפול נטורופתי לעצירות?

טיפול נטורופתי לעצירות מורכב מהשילוב של הרבדים הבאים:

הרגלי תזונה – מעבר על הרגלי התזונה כך שהתזונה תכלול סיבים תזונתיים, ירקות, פירות, דגנים, קטניות, אגוזים וזרעים. דגש על צריכה של עלים ירוקים, שיבולת שועל, במיה, זרעי ציה, סלק, שמן זית.

נוזלים – מה מקור הנוזלים במהלך היום, כמה קפה? ומה ניתן להוסיף?

הרגלי חיים – פעילות גופנית, אופן הישיבה בשירותים ועוד.

צמחי מרפא לתמיכה – צמחים מגדילי נפח (כמו פסיליום הסופח נוזלים ומרכך, זרעי פישתן),  צמחים המגבירים את פעילות מיצי המרה ומייעלים את פעילות מערכת העיכול  (כמו שינן רפואי השורש, או ארטישוק סינירה) או צמחים שהם אלטרטיבים – משלשלים אקטיבים (רק במצב אקוטי ולא על בסיס קבוע).

תמיד טוב לדעת ...

כן, יש לעבור על העלון לצרכן /עלון לרופא רשום שם. לפעמים מפתיע מה שמוצהר שם. 

אני באופן אישי מעדיפה לצרוך אוכל פרביוטי ופחות להשתמש בתוספים. בכל המוצרים המותססים כמו מלפפונים חמוצים, יוגורט, טמפה, סויה אמיתי ניתן להגיע בצורה טבעית לפרוביוטיקה ולשיפור הפלורה בקלות. 

אני מאמינה בשינויים קטנים, אין צורך לעשות ניקוי, ריסטרט או כל דבר שיכול לזעזע ואולי לגרום לנזק. אפשר להוריד דברים שלא טובים לבטן ובכלל לדוגמא: מעבר לאכילה של מוצרים טבעים בלי מוצרים מעובדים, הורדת פחיממות פשוטות, הורדת אלכוהול, עישון, שומן טרנס ועוד.

יש הרבה שאלות , נותרתם עם שאלה פתוחה מוזמנים

דילוג לתוכן